Bereiding
Onze worstenbroodjes opwarmen, hoe doe je dat het beste?!
Je kunt een Brabants worstenbroodje zowel koud als warm eten.
Onze voorkeur gaat uit naar een verwarmd worstenbroodje, de lekkere geur van het gehakt en het krokante van het deeg maken het een ware smaaksensatie in de mond.
Het lekkerst vinden wij ze als ze bevroren zijn geweest, dan is de smaak er namelijk nog beter ingetrokken. Wij hebben altijd een zak in de vriezer liggen, handig als je onverwachts visite krijgt of een dagje weggaat.
Haal het benodigde aantal worstenbroodjes 1,5 uur van tevoren uit de vriezer, leg ze vervolgens los van elkaar neer zodat ze kunnen ontdooien. Wil je ze op kamertemperatuur hebben om koud te eten dan hebben ze ongeveer 4 uur nodig.
Ze blijven zeker 2 maanden goed van kwaliteit in de vriezer maar die kans krijgen ze bij ons niet
Wil je ze warm eten dan kun je dit op verschillende manieren doen. Opwarmen, als het worstenbroodje op kamertemperatuur is, heeft daarbij wel de voorkeur.
Heb je worstenbroodjes over en zijn ze nog niet bevroren geweest dan kun je ze alsnog in de vriezer doen, anders blijven ze ongeveer 2–3 dagen goed. In de koelkast kun je ze ongeveer één week goed houden.
Hieronder wat tips op een rijtje voor het opwarmen van een Brabants worstenbroodje:
Oven
Kamertemperatuur
Leg de worstenbroodjes op een bakplaat of rooster in het midden van de oven. Verwarm ze ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
Bevroren
Leg de benodigde worstenbroodjes 14 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Iedere oven is weer anders, dus proef even 1 broodje dan weet je of de rest al warm genoeg is.
Airfryer
Kamertemperatuur
We horen van mensen dat de worstenbroodjes goed zijn als je ze ongeveer 6 minuten op 150°C opwarmt. Wij zelf doen dit 5 minuten op 180°C.
Bevroren
Leg de benodigde worstenbroodjes ongeveer 14 minuten in de voorverwarmde airfryer van 160°C.
Koekenpan
Kamertemperatuur
Dit werd vroeger veel gedaan. Wikkel de worstenbroodjes in aluminiumfolie. Warm ze in 8 minuten op een matig vuur met het deksel op de pan
Bevroren
Dit raden wij af. Het vocht in het bevroren worstenbroodje zorgt er voor dat het gaat stomen in het folie. Hierdoor zal het deeg slap en zompig worden.
BBQ
Worstenbroodjes opwarmen op de BBQ is niet het eerste waar je aan denkt maar kan handig zijn, bijvoorbeeld als je op vakantie bent en geen oven bij de hand hebt.
Wikkel de worstenbroodjes in aluminiumfolie. Leg ze op de BBQ met indirecte hitte. Door het folie wordt het broodje niet heel erg krokant, maar de vulling wel lekker warm.
Magnetron
Wij raden af om worstenbroodjes in de magnetron op te warmen. Ook al is dit een snelle manier van verwarmen, het doet helaas afbreuk aan de structuur
